حمل طلا در فرودگاه؛ میزان مجاز حمل فلزات گرانبها و جواهرات در هواپیما
هواپیما یکی از سریعترین و حتی ایمنترین شیوههای حمل باز و مسافر در جهان است. پوشش مسیرهای متنوع داخلی و خارجی و امکانات متنوع و طرح بالا از مزایای سفر با هواپیما بهشمار میآید. در طول مسافرتهای هواپیمایی به نکات متعددی باید توجه داشته باشیم که یکی از آنها قوانین حمل بار و وسایل همراه مسافر است. یکی از این وسایل، جواهرات، سنگهای قیمتی و فلزاتی مانند طلا و نقره است که در هرکشوری برای حمل آنها با هواپیما قوانینی وجود دارد. در این مطلب با قوانین و نکات راهنمای حمل طلا در فرودگاه و حمل دیگر اشیای قیمتی آشنا میشویم.
آیا حمل طلا در فرودگاه کار درستی است؟
بسیاری از افراد در زمان سفرهای داخلی و خارجی میخواهند دست کم مقداری از جواهرات خود را با خود حمل کنند. زیرا قصد دارند در مقصد سفر از آنها استفاده کنند. این جواهرات ممکن است از انواع زیورآلات طلا و نقره زنانه یا حلقه ازدواج و دستبند طلا مردانه باشند.
حمل جواهر در فرودگاه به دلایل متعددی کاری پرخطر است و پیشنهاد میشود تا جای ممکن جواهرات خود را در منزل در محلی امن یا در گاوصندوق بگذارید. حمل جواهر با هواپیما باعث میشود در طول سفر همیشه دچار استرس باشید که جواهرات خود را گم نکنید یا مورد دستبرد قرار نگیرند. اما اگر به هر دلیل میخواهید این اشیا قیمتی و زیورآلات را با هواپیما حمل کنید باید با قوانین حمل آنها در هواپیما آشنایی داشته باشید.
مختصری از قوانین بار همراه مسافر در سفرهای هوایی
حمل انواع جواهرات در فرودگاه در واقع بخشی از قوانین بار همراه مسافران در هواپیما هستند. بههمین منظور بد نیست با شمای کلی این قوانین در بخشهایی که با این موضوع مرتبط میشوند، آشنا باشیم. برای مثال میزان مجاز حمل بار به ازای هر مسافر دارای یک استاندارد مشخص است؛ اما در زمینه حمل اشیا قیمتی این میزان، قوانین مشخصی دارد. با برخی از این قوانین آشنا میشویم:
- حداکثر بار مجاز در هواپیما به ازای هر نفر در تمامی کلاسهای پروازی نوع اکونومی غیر از کلاس نرخ هفت، 20 کیلوگرم است
- حداکثر بار مجاز مسافران در هواپیما در کلاس نرخ هفت، 25 کیلوگرم است
- حداکثر بار مجاز مسافران در پروازهای فرست کلاس، 30 کیلوگرم است
- چمدان یا کیف دستی همراه مسافر که میتوانید از آن برای حمل میزان مشخصی از طلا و جواهرات استفاده کنید، باید ابعادی در حدود 50 تا 70 سانتیمتر داشته باشد
- در صورتی که اضافه بار داشته باشید باید هزینه آن را پرداخت کنید و این نیازمند هماهنگی قبلی یا هماهنگی در زمان خرید بلیط هواپیما است
بیشتر بخوانید: گرانترین جواهرات جهان چه شکل و شمایلی دارند؟
لوازم مجاز در زمان ورود به کابین هواپیما
شما میتوانید با مقدار مشخصی از انواع زیورآلات طلا و نقره با نگینهایی از سنگهای قیمتی وارد کابین هواپیما شوید. برای میزان مجاز این اشیا قیمتی مقرراتی وجود دارد که در بخشهای بعدی درباره آنها صحبت خواهیم کرد؛ ولی در هرصورت این اشیا جزو کالاهای ممنوع در زمان ورود به کابین هواپیما نیستند. از دیگر کالای مجاز برای ورود به کابین هواپیما میتوان به این موارد اشاره کرد:
- مدارک هویتی مانند: شناسنامه، کارت ملی، پاسپورت و گذرنامه
- کیف پول، پول نقد، ارز در مقدار تعیین شده، چک پول و کارتهای اعتباری
- عینکهای طبی و آفتابی
- داروهای مسافر همراه با مجوز پزشکی
- انواع لوازم آرایشی و بهداشتی
- لوازم الکترونیکی مانند: تلفن همراه هوشمند، لپتاپ، دوربین دیجیتالی، تبلت و موزیکپلیر
- غذای کودک و لوازم مورد نیاز بهداشتی برای کودک
- مقدار مشخصی از زیورآلات
- وزن بار همراه مسافر در بخش کابین بر اساس کلاس پروازی متغیر است
- وزن بار همراه مسافر در انواع کلاسها در حدود 5 تا 7 کیلوگرم است
آشنایی با قوانین ورود و خروج طلا
آیا برای شما پیش آمده است در سفرهای هوایی در زمان ورود به کشور یا خروج از آن به خاطر حمل یک کالای خاص دچار مشکل شده باشید؟ آیا پیش آمده است که کالایی خاص در چمدان یا کیف دستی و یا به همراه خود داشته باشید که ماموران امنیت فرودگاه، آن را غیرمجاز بدانند؟ برای ورود و خروج طلا نیز در کشور ما قوانینی وجود دارد که برای حمل طلا با هواپیما باید با آنها آشنایی داشته باشیم. این قوانین بخشی از قوانین و مقررات گمرکی کالای همراه مسافر هستند.
حمل طلا در فرودگاه در زمان خروج از کشور
در زمان خروج از کشور تمامی کالاهای همراه مسافران تا زمانی مجوز حمل پیدا میکنند که جنبه تجاری نداشته باشند. خروج طلا از کشور ایران تنها به شکل زیورآلات شخص همراه مسافر ممکن است و میزان این زیورآلات تا 150 گرم از انواع مصنوعات طلا ممکن است. این مصنوعات میتواند شامل این موارد باشد:
- یک گردنبند
- یک جفت گوشواره
- شش النگو
حمل طلا در فرودگاه در زمان ورود به کشور
ورود زیورآلات طلا به کشور به شکل انواع مصنوعات مانند: گردنبند، دستبند، گوشواره، انگشتر، النگو و ساعت در حد متعارف و برای مصارف شخصی مجاز است و ورود مقادیر بالای مصنوعات طلا نیاز به کسب اجازه قبلی از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران دارد.
حمل طلا در فرودگاه به شکل شمش و سکه
حمل هر میزان از طلا به صورت آب شده یا به شکل شمش در هر دو حالت ورود به کشور و خروج از کشور غیرمجاز است. همچنین سکه طلا جزو ارزهای رایج به شمار میآید و حمل آن به هر تعداد برای سفرهای خارجی غیرمجاز است.
قوانین خروج و ورود نقره و اشیای قیمتی دیگر با هواپیما
غیر از طلا در مورد فلزات گرانبهایی چون نقره، سنگهای قیمتی و ظروف نقره نیز قوانینی از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تعیین شده است. در مورد مصنوعات نقره و پلاتین این قانون به این شکل تعریف شده است که حمل انواع زیورآلات از طلا، نقره و پلاتین در مجموع نباید بیشتر از 150 گرم باشد. بنابراین حمل نقره در فرودگاه و حمل نقره با هواپیما در صورتی مجاز است که اگر تمامی زیورآلات مسافر از جنس نقره باشد، وزن آنها بیش از 150 گرم نشود و اگر زیورآلات مسافر از فلزات طلا، پلاتین و نقره باشد، همین قانون به صورت مجموع وزن این فلزات محاسبه میشود.
در مورد سنگهای قیمتی مانند نگین انگشتر یا سنگ آویز گردنبند این نگینها نباید در مجموع، بیش از یک قیراط باشند، و اما در مورد ظروف نقره، حمل این ظروف تا سقف 3 کیلوگرم توسط مسافران مجاز است، به این شرط که این ظروف در زمره آثار تاریخی و فرهنگی نباشند. در صورتی که میخواهید ظروف نقره را در چمدانی در قسمت بار هواپیما قرار دهید، بهتر است از چمدانهایی با بیشترین میزان ایمنی استفاده کنید. شاید برای شما دانستن این نکته نیز مفید باشد که میزان مجاز ارز خروجی از کشور 5000 دلار یا 5000 یورو است.
چطور جواهرات و زیورآلات گرانبها را در هواپیما حمل کنیم؟
یکی از دغدغههای مسافران هواپیما این است که چطور این زیورآلات را حمل کنیم. بهتر است بدانید که گیت ورودی فرودگاهها نسبت به قطعات بزرگ و درشت زیورآلات حساس هستند و این امر دست کم باعث میشود کمی برای توضیحات و نشان دادن آنها معطل شوید. بنابراین بهتر از بین زیورآلات خود برای مسافرت هوایی، از زیورآلات ظریفتر استفاده کنید.
بسیاری از کسانی که یک سفر هوایی در پیش دارند همچنین مردد هستند که بهتر است در زمان حمل نقره در فرودگاه یا حمل انواع مصنوعات طلا، آنها را در چمدان بگذارند و به قسمت بار بفرستند، آنها را در کیف همراه خود قرار دهند و به محوطه مسافران بیاورند یا آنها را مانند مواقع استفاده بپوشند و با خود حمل کنند؟
در این زمینه باید بدانید که بهترین وضعیت از نظر ایمنی جواهرات، مصنوعات طلا، نقره و پلاتین و مانند آنها این است که آنها در یک کیف کوچک جواهرات بگذارید و آن کیف را نیز در یک کیف دستی مناسب و قابل اطمینان قرار دهید و در طول سفر آن را با خود حمل کنید. دلیل این توصیه این است که وقتی جواهرات خود را مانند زمان استفاده میپوشید و آنها دیده میشوند، این امکان وجود دارد که توجه افراد ناشناس و سارقان احتمالی به شما جلب شود. همچنین اگر اشیا قیمتی و جواهرات خود در چمدان قرار دهید و به قسمت بار هواپیما بفرستید باید به یاد داشته باشید که همواره امکان گم شدن چمدان مسافران وجود دارد.
خرید زیباترین زیورآلات طلا و نقره از طلاباش
خرید انواع زیورآلات طلا و نقره نیازمند اختصاص زمان بسیار برای گشت و گذار در بازارها و پاساژهای فروش این محصولات است؛ مگر آنکه بخواهید از روش محبوب خرید طلا و جواهر بهصورت اینترنتی استفاده کنید.
طلاباش بزرگترین و برترین بازار اینترنتی طلا و جواهر در کشور است که امکان سفارش و خرید انواع زیورآلات مردانه و زنانه را در بستری امن برای شما فراهم کرده است. این بازار اینترنتی تنوع بینظیری از محصولات طلا و جواهر و پلاتین را در مقابل چشمان شما قرار میدهد.